Uuden talon maalaus

Oletko rakentamassa uutta kotia ja seuraavaksi vuorossa on talon maalaus? Sitten tämä artikkeli on sinua varten! Lue, miksi talon maalaus on ammattilaisen hommaa ja mitä pitää huomioida projektiin lähtiessä.

Uuden talon maalaus suojaa tai pilaa talon pinnan

Useimmiten uusi talo rakennetaan jo pohjamaalatuista elementeistä, eli ennen uuden talon maalausta ei enää tarvitse tehdä varsinaista suojauspohjustusta. Kalliin uuden talon rakentamisen jälkeen olisi tietenkin ikävä tehdä julkisivun viimeistely oikoen ja puolihuolimattomasti, sillä huono pinta altistaa alla olevat elementit myös sään vaikutuksille nopeammin.

Kun uuden talon maalaus tehdään huolellisesti ja asiantuntijaa hyödyntäen, toimii maalipinta myös sääsuojana elementeille. Näin voidaan varmistaa talolle pitkä ikä ja tyylikäs ulkoasu.

Talon maalaus vaikuttaa merkittävästi talon ilmeeseen

On tietenkin sanomatta selvää, että kun talo maalataan, on värillä väliä. Tumma väri voi alkaa masentaa syyssateilla, vaaleanpunainen talo taas saattaa olla ensalkuun aivan mahtava mutta alkaa tuntua kornilta parin vuoden päästä. Uuden talon väri kannattaa siis miettiä huolellisesti.

Myös kaupunki saattaa asettaa rajoituksia talon värille, etenkin taajama-alueilla. Neutraalit, klassiset värit saattavat tuntua tylsiltä, mutta ovat klassisia valintoja ihan syystä!

Teetä talon maalaus ammattilaisella

Vaikka talon maalaus ei ole rakettitiedettä, kannattaa ennen uuden talon maalaamista ehdottomasti vähintäänkin konsultoida ammattilaista mikäli silti haluat olla itse siveltimen päässä. Ammattilainen tietää ja osaa neuvoa, miten maalipinnasta tehdään tyylikäs, pitkäikäinen ja käytännöllinen.

Etenkin eri materiaalien yhteen sopiminen on erittäin tärkeä huomioitava, jotta epäsopivat maalit eivät kupruile ja hilseile seuraavaan kesään mennessä jo pois. Eri maalityypeillä saattaa olla myös ympäristössä vallitseviin sääilmiöihin liittyviä kestävyyseroja, mistä ei välttämättä saa tietää kuin vankalla kokemuksella talojen maalaamisesta.

Jos olet yhtään epävarma, jätä talon maalaus ammattilaisen murheeksi. Näin voit muuttaa upouuteen taloosi kustannustehokkaan ja aikataulussa pysyneen projektin päätteeksi. Ja ennen kaikkea, saat nauttia uuden talon ilmeestä ja tunnusta pitkään ennen seuraavaa talon maalausta!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *