Peltikaton maalaus on tärkeää

Kattomateriaalina peltikatto toimii hyvin, sillä se ei haurastu, ja se kestääkin vähintään 50 vuotta oikein hoidettuna. Huolehtimalla, että peltikaton maalaus pysyy hyvässä kunnossa, ei ruostekaan pääse kuluttamaan peltikattoa. Näin koko asuntosi tai kiinteistösi arvo säilyy varmemmin. Peltikaton maalauksia suoritamme vain sellaisille katoille, joille se on varmasti kannattavaa. Isompaa remonttia vailla olevat kattorakenteet on näin ollen syytä huoltaa ennen maalausta.

Peltikaton asianmukaisesta maalipinnasta ja kunnosta huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää, sillä katemateriaaleihin päässyt ruoste saattaa vaatia jo kokonaisvaltaisempaa ja isompaa kattoremonttia. Katto pysyykin kunnossa kun aluskate ja rakenteet tuulettuvat hyvin ja ovat ehjiä. Peltikaton maalista huolehtiminen ja vuosittainen huolto ovat myös avainasemassa katon kunnon säilyttämisessä hyvänä.

Peltikaton maalaus – neljä vaihetta

Peltikaton maalaus koostuu kokonaisuudessaan neljästä vaiheesta. Ensimmäisessä vaiheessa peltipesuaineen ja korkeapaineen avulla peltikatto ja vesikourut pestään huolellisesti. Tämä onkin siis yksi tärkeimmistä asioista urakassa, joten se suoritetaan hyvin huolellisesti. Ensiksi peltipesuaineen ja teräsharjauksen avulla peltikaton maalista ja peltipinnoilta irroitetaan epäpuhtaudet ja lika, minkä jälkeen korkeapaineen avulla katto huuhdellaan puhtaaksi.

Ensimmäisen vaiheen jälkeen mekaanista teräsharjaa apuna käyttäen poistetaan ruoste ja huonosti kiinni oleva peltikaton maali. Hilseilevä ja melkein irti oleva maali on poistettava huolellisesti ennen peltikaton maalausta, ja teräsharjan avulla tämä saadaan asianmukaisesti tehtyä.

Kolmannessa vaiheessa teräsharjan jäljiltä paljaat peltipinnat ja ilman maalia olevat pinnat peitetään maalaamalla ne pohjamaalilla. Tämä suojaa pestyt ja haavoittuvaiset pinnat ja myös edesauttaa pintamaalin tarttumista maalausvaiheessa. Peltikaton pohjamaalissa olevan ruosteenestoaineen ansiosta ruostuminen vähenee ja korroosionvastainen suoja paranee.

Lopuksi ja viimeisenä vaiheena peltikaton maalauksessa pohjamaalin päälle vedetään laadukas pintamaali. Peltikaton maalauksessa käytetään vesiohenteista maalia, ja se levitetään maaliruiskua apuna käyttäen. Katon pintamaali kiinnittyy kattoon kemiallisen kiinnittymisen avulla, jolloin maali tarttuu hyvin maalaustekniikasta riippumatta. Kestävä ja kaunis saumaton maalipinta saadaan aikaiseksi juurikin pintamaalauksen ansiosta.

Peltikaton maalaus säilyttää kiinteistön arvon

Huoltamalla ja maalaamalla kattosi säännöllisesti pidät huolen, ettei isompaa kattoremonttia tarvita. Hinta peltikaton maalauksesta onkin kokonaisuudessaan vain noin neljänneksen tai viidenneksen siitä, mitä kattoremontti maksaa. Mikäli olet epävarma kattosi kunnosta, ole meihin yhteydessä. Tulemme katsomaan kattoasi ja teemme tarjouksen, mikäli maalaus olisi hyvä suorittaa peltikatollesi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *